HOME
OVER JAGOTRAVEL
WANDELKALENDER 2022
CAPDEPERA MALLORCA
CASTLEBAR IERLAND
KAUNAS LITOUWEN
KAUNAS+VAASA
VAASA FINLAND
ARENZANO ITALIË
MONTECATINI TOSCANE
MARBELLA SPANJE
KOREA-JAPAN-TAIWAN
JOGYAKARTA INDONESIË
ARLINGTON USA
SAN ANTONIO TEXAS
INSCHRIJVING
KORTINGEN
REISVOORWAARDEN
BROCHURE 2022
CONTACTGEGEVENS


Aantal bezoekers 2020


  JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN 

LITHUANIA WALKING FESTIVAL  

KAUNAS (LITOUWEN)

 

5  T/M  8 of 9 AUGUSTUS 2022

DEZE REIS GAAT ZEKER DOOR. ER ZIJN AL VOLDOENDE AANMELDINGEN. OOK DE COMBINATIEREIS MET FINLAND GAAT ZEKER DOOR.

In de maand augustus staat sinds een zestal jaren de IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen op de kalender. De voorafgaande jaren werd deze wandeling in de plaats Jurbarkas gehouden. Dit jaar is de wandeltocht verplaatst naar de oude hoofdstad Kaunas.
Naast compleet nieuwe routes geeft dit een stuk minder reistijd en betere mogelijkheden voor onderdak.
Evenals voorgaande jaren organiseert JAGOTRAVEL ook dit jaar weer een korte reis naar dit wandelevenement. Daarnaast is het mogelijk om deze wandeling te combineren met de Vaasan Marssi in Vaasa (Finland), die een week later gehouden wordt.

De reis begint op vrijdagmorgen 5 augustus om 10.20 uur  als we met KLM vanaf Amsterdam naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, vliegen.  Vanaf Vilnius gaan we direct door per (mini)bus naar Kaunas. In de late middag een stadswandeling door Kaunas.
U kunt er ook voor kiezen om met Wizzair te vliegen vanaf Eindhoven voor een korte trip.
U vertrekt dan op vrijdag 5 augustus om 09.25 uur vanaf Eindhoven en gaat terug op maandag 8 augustus met aankomst in Eindhoven om 14.15 uur. Op deze vluchten gaat geen reisleiding van JAGOTRAVEL mee.
 

In Kaunas is de overnachting geboekt in **/***hotel Ibis aan de rand van het centrum. Er zijn hier één- en tweepersoonskamers geboekt met douche en toilet. Naar de startplaats gaan we per openbaar vervoer of per taxi. De kosten daarvan zijn ter plaatse voor eigen rekening (maar heel goedkoop).   
Op zaterdag en zondag vindt het Lithuania Walking festival plaats in Kaunas over afstanden van 10, 20, 30 of 40 km. In de avond zijn er steeds culturele en muzikale festiviteiten.
Op maandagmorgen gaan we terug per (mini) bus naar Vilnius waar we de gehele middag ter vrije besteding hebben om deze fraaie Hanzestad met haar middeleeuwse centrum te verkennen.
Indien u van/naar Eindhoven vliegt vertrekt u vandaag aan het einde van de ochtend terug naar Eindhoven.

Bij de standaardreis overnachten we één nacht in Vilnius in **/*** hotel Old Town Trio op slechts 300 m van de binnenstad van Vilnius..
Op dinsdagmorgen gaan we vroeg in de morgen naar de luchthaven voor de terugvlucht met Air Baltic of KLM om 08.05 uur naar Amsterdam. Aankomst in Amsterdam om 09.35 uur.
Gezien het vroege vertrek naar de luchthaven is het ontbijt op deze laatste dag in het hotel niet mogelijk. Het ontbijt is dan ook op de laatste ochtend niet inbegrepen.


Het is ook mogelijk om deze reis naar Litouwen te verlengen met een bezoek aan de Vaasan Marssi in Finland die één week later gehouden worden. Zie daarvoor de aparte reisbeschrijving voor deze reis.

Gezien alle onzekerheden betreffende het coronavirus is het begrijpelijk dat u twijfelt over nu al in te schrijven voor deze reis.
JAGOTRAVEL biedt daarom verschillende opties aan voor deelname aan de wandelreizen in 2021.
U kunt sowieso inschrijven voor deze reis voor alleen het landarrangement. Indien u dat doet uiterlijk 3 maanden voor vertrek krijgt een korting op de reissom van

€  25.  U kunt dit landarrangement tot 6 weken voor vertrek kosteloos annuleren. Indien de reis niet doorgaat vanwege negatief reisadvies of niet doorgaan van de wandeltocht krijgt u sowieso altijd uw geld terug.

Voor het vliegticket (dat apart aan u berekend zal worden) zijn er twee mogelijkheden :
1.
U kunt direct bij inschrijving het vliegticket bij KLM voor de laagste prijs boeken. Indien u niet wilt gaan kunt u de vlucht onbeperkt omboeken naar een toekomstige datum (dus ook naar het najaar of voorjaar 2023) en betaalt u alleen het eventuele prijsverschil met de nieuwe vlucht. Alleen als de vlucht door de vliegtuigmaatschappij geannuleerd wordt krijgt u de betaalde kosten van het vliegticket retour.

Alleen als de vlucht door de vliegtuigmaatschappij geannuleerd wordt krijgt u de betaalde kosten van het vliegticket retour.
Deze mogelijkheid is niet beschikbaar voor Wizzair. Hier betaald u direct het ticket en kunt u dit niet kosteloos wijzigen.

2.
U wacht met het vliegticket boeken tot 6 weken voor vertrek. Als u dan besluit om de boeking door te zetten boeken wij het vliegticket voor u maar kunt u niet zeker zijn van de laagste prijs en is ook de beschikbaarheid van deze vluchten niet gegarandeerd en moet u mogelijk op een afwijkende datum of een ander tijdstip vliegen. Ook hier geldt weer dat dan de vlucht onbeperkt gewijzigd kan worden.
Alleen als de vlucht door de vliegtuigmaatschappij geannuleerd wordt krijgt u de betaalde kosten van het vliegticket retour.

Deze reis zal begeleid worden  door Bert Odekerken die deze reis al vaker begeleid heeft.
Voor meer informatie over de reis kunt u altijd met ons kantoor contact opnemen.

Wilt u een afwijkend arrangement, uw verblijf in Litouwen verlengen of juist alleen maar accommodatie tijdens de wandeldagen in Litouwen boeken ? Bij JAGOTRAVEL is (bijna) alles mogelijk. Neem met uw wensen contact op met JAGOTRAVEL en wij maken een reis op maat...

Voor meer informatie zie de 
REISBESCHRIJVING LITOUWEN 2022
Voor meer informatie over de combinatiereis naar Finland en Litouwen zie de 
REISBESCHRIJVING LITOUWEN+FINLAND 2022
Deze reisbeschrijvingen zijn ook op aanvraag verkrijgbaar op 
tel. 06/28737174 of email naar 
info@jagotravel.nl

Wilt u zich direct aanmelden. Vul dan het 
AANMELDINGSFORMULIER 2022
in en stuur dit per email of reguliere post aan ons op.
Of stuur ons een email met alle benodigde gegevens.

REISGEGEVENS

REISDATUM
Vrijdag 5  t/m dinsdag 9 augustus 2022   bij vertrek vanaf Amsterdam.
Vrijdag 5  t/m maandag 8 augustus 2022 bij vertrek vanaf Eindhoven.

REISSOM
De reissom van deze reis is :
·         5-daagse reis bij vertrek vanaf Amsterdam               €  346
          toeslag éénpersoonskamer                                      €  124
          vliegticket met KLM
               omboekbaar maar niet annuleerbaar tarief   va.   €   308
               omboekbaar en annuleerbaar tarief              va.   €   395
          Bij omboeken betaald u wel een eventueel prijsverschil.
·         4-daagse reis bij vertrek vanaf Eindhoven                 €  276
          toeslag éénpersoonskamer                                       €   98
          vliegticket met Wizzair
               niet omboekbaar en niet annuleerbaar tarief  va. €   259

Deelnemers uit België of het zuiden van Nederland kunnen voor dezelfde reissom ook vanaf de luchthaven Zaventem ver­trekken. U vliegt dan zonder reisleiding naar Vilnius en treft op de luchthaven van Vilnius de reisleider . Ook vertrek vanuit Amsterdam en retour naar Eindhoven is mogelijk. Meer informatie op aanvraag. 

De prijs van het vliegticket is op basis van het goedkoopste vliegticket beschikbaar op 15 november 2021. De kans is groot dat momenteel het vliegticket duurder is. Op het moment dat u nu boekt is dat een voorlopige boeking en krijgt u de definitieve prijs van het vliegticket door waarna u beslist over de definitieve deelname.
Hoe langer u wacht met boeken hoe groter de kans is dat er een toeslag voor het vliegticket is (die kan oplopen tot meer dan € 150 per persoon).
De reissom is verder gebaseerd op de prijzen zoals die bij ons bekend waren op 15 november 2021. 
Bij prijsverhogingen of wijziging van tarieven en (luchthaven)belastingen kunnen wij deze verhoging tot twee weken voor vertrek aan u doorrekenen.

In de reissom is inbegrepen :
·        indien vliegticket geboekt :
         vliegreis Amsterdam-Vilnius en retour in economy klasse
         incl. luchthavenbelastingen en 1 stuks bagage  van max.
         20 kg (indien vliegticket geboekt)

·         alle overnachtingen
·         ontbijt (behalve op dinsdag 8 augustus)
·         alle transfers
·         inschrijfgeld wandeltocht
·         Nederlandstalige reisleiding
in de reissom is niet inbegrepen :
·         overige maaltijden
·         lokaal transport in Vilnius en Kaunas
·         verzekeringen
·         persoonlijke uitgaven      

Zie ook onze REISVOORWAARDEN 2022