HOME
OVER JAGOTRAVEL
WANDELKALENDER 2023
SAN ANTONIO TEXAS
CAPDEPERA MALLORCA
CASTLEBAR IERLAND
KAUNAS LITOUWEN
VAASA FINLAND
KAUNAS+VAASA LIT+FIN
ARENZANO ITALIË
MONTECATINI TOSCANE
MARBELLA SPANJE
KOREA-JAPAN-TAIWAN
JOGYAKARTA INDONESIË
ARLINGTON USA
INSCHRIJVING
KORTINGEN
REISVOORWAARDEN
BROCHURE 2023
CONTACTGEGEVENS


Aantal bezoekers 2020


 

Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Kaunas wordt in augustus een tweedaags Walking Festival gehouden. Daar dit wandelevenement één week voor de Driedaagse Vaasan Marssi in Vaasa Finland gehouden wordt geeft dit een unieke mogelijkheid om twee totaal verschillende landen te bezoeken. Daarnaast brengt u tussen beide wandelevenementen door ook nog een bezoek aan de aantrekkelijke steden Tallinn, de hoofdstad van Estland en de Finse hoofdstad Helsinki.

Gezien de tanende belangstelling de laatste jaren voor deze reis heeft JAGOTRAVEL besloten om in 2023 geen groepsreis meer te organiseren. U maakt deze reis dus individueel / op eigen gelegenheid.Daarbij is wel alles voor u verzorgd. De vliegtickets staan geboekt, de hotels zijn besproken, de inschrijving voor de wandeltochten wordt geregeld en alle transfers per trein/bus/taxi zijn voor u (waar mogelijk) geboekt. 

De reis begint op vrijdagmorgen 4 augustus om 10.25 uur  als u met KLM of Air Baltic vanaf Amsterdam naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, vliegt.  Na aankomst in Vilnius gaat u direct door per expres bus naar Kaunas. In de late middag maken we een stadswandeling door Kaunas.

In Kaunas is de overnachting geboekt in ***hotel Ibis aan de rand van het centrum.  Er zijn hier één- of tweepersoons kamers met douche/toilet en tv en de overnachting is op basis van logies met ontbijt.
U kunt ook vanaf Eindhoven vertrekken met WizzAir en rechtstreeks naar Kaunas vliegen. Op de terugweg vliegt u vanaf Helsinki echter altijd naar Amsterdam terug.

Op zaterdag en zondag vindt het Lithuania Walking festival plaats in Kaunas over afstanden van 10, 20, of 30 km. Naar de startplaats gaat u met het openbaar vervoer (ca. 3 km).
Op zondagavond gaat het terug naar Vilnius waar u in **hotel Old Town Trio vlakbij het centrum slaapt op basis van logies met ontbijt.

Op maandag heeft u het grootste gedeelte van de dag ter vrije besteding in Villnius waar u deze mooie oude stad te voet kunt verkennen.
Aan het einde van de middag is er de vlucht van Vilnius naar Tallinn, de hoofdstad van Estland.
In Tallinn slaapt u in een  *** Center hotel vlakbij het centrum van de oude stad.

Op dinsdag maakt u een wandeling door deze prachtige oude stad om vervolgens aan het einde van de middag per veerboot naar Helsinki te gaan. In Helsinki slaapt u in het luxe ***hotel Holiday Innn het centrum vlakbij het treinstation.
In Helsinki maakt u op woensdag een dagvullende excursie te voet en met het openbaar vervoer door de fraaie binnenstad en naar de talloze musea in de stad.

Op donderdag reist u vervolgens per trein (reisduur zo’ 5 uur) dwars door het uitgestrekte merengebied van centraal-Finland naar de aan de west­kust gelegen stad Vaasa. In Vaasa is de overnachting in ***Sokos Royal Vaasa in het centrum van Vaasa.  

Op vrijdag biedt de organisatie een boot/wandelexcursie aan naar een klein eiland in de archipel voor de kust. Er wordt een korte, maar behoorlijk zware wande­ling van 15 kilometer georgani­seerd. Deze wandeling geldt als de eerste wandeldag van de drie­daagse en is door deelne­mers van afgelopen jaren als ontzettend mooi en gevarieerd omschreven. Aan het einde van de wandeling wordt er een originele Finse vislunch geserveerd. Indien u deze niet mee wilt maken maakt u inplaats daarvan op vrijdag een normale wandeling over 21 kilometer. U krijgt dan een korting van EUR 25 op de reissom. Dit dient u dan wel uiterlijk 1 maand voor vertrek op te geven.

Zaterdag en zondag zijn de twee echte wandeldagen waarbij u dagelijks kunt kiezen uit afstanden van 10, 21 of 42 km. Voor het IML-stempel dient u echter minimaal 21 kilo­meter per dag te wandelen. (De excursiewandeling op de eerste dag is ook geldig voor het IML-stempel). Een IVV-stempel krijgt u  al vanaf 10 kilometer.

Op maandag gaat u per trein terug naar Helsinki om vandaar per vliegtuig met KLM of Finnair op een rechtstreekse vlucht terug te keren naar Am­sterdam waar u in de loop van de avond aanko­mt.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een reis naar alleen het Tweedaagse Walking Festival of Lithuania of alleen de Vaasan Marssi te boeken. Zie daarvoor de aparte reisbeschrijvingen voor deze reizen. Ook de losse reizen worden als individueel arrangement uitgevoerd. 

Wilt u een afwijkend arrangement, uw verblijf in Finland verlengen of juist alleen maar accommodatie tijdens de wandeldagen in Kaunas of Vaasa boeken ? Bij JAGOTRAVEL is (bijna) alles mogelijk. Neem met uw wensen contact op met JAGOTRAVEL en wij maken een reis op maat...

Deze reis wordt als individuele reis uitgevoerd. JAGOTRAVEL zorgt voor alle transfers, vliegtickets en hotelboekingen maar u reist op eigen gelegenheid, dus zonder begeleiding. U krijgt echter een uitgebreide beschrijving en reisgids voor Tallinn en Helsinki zodat u zich prima zult kunnen redden.
Voor meer informatie over de reis kunt u met ons kantoor contact opnemen.

Voor meer informatie over deze reis zie de 
REISBESCHRIJVING LITOUWEN+FINLAND 2023
Voor meer informatie over de reis naar alleen Kaunas/Litouwen zie de
REISBESCHRIJVING KAUNAS LITOUWEN 2023 
Voor meer informatie over de reis naar alleen Vaasa/Finland zie de 
REISBESCHRIJVING VAASA FINLAND 2023
Direct inschrijven ? Vul het  
AANMELDINGSFORMULIER LITOUWEN+FINLAND 2023
in en stuur dit per email of reguliere post naar ons op.
Of stuur een email met alle gevraagde gegevens naar 
info@jagotravel.nl

REISGEGEVENS

REISDATUM
vrijdag 4 t/m maandag 14 augustus 2023

REISSOM PER PERSOON 
De reissom van deze reis is voor het landarrangement van Vilnius tot Helsinki (inclusief vlucht Vilnius-Tallinn) :
·      bij overnachting in **/***hotels i                                                            €    929
       toeslag éénpersoonskamer hotel                                                          €    418     
.      vliegticket met KLM/ Air Baltic van/naar Amsterdam is                   va. €    385
.      vliegticket met Wizzair van Eindhoven en KLM naar Amsterdam   va. €    295
LET OP :
De hierboven genoemde prijzen voor de vlucht  zijn actueel op 1 december maar kunnen op ieder moment wijzigen. Bij boeking krijgt u de actuele prijs van het vliegticket door waarna u definitief beslist om te boeken.


De prijs van het vliegticket is op basis van het goedkoopste vliegticket beschikbaar op 7 december 2022.De prijs van de vliegtickets kan van dag tot dag veranderen. Bij boeking krijgt u de dan geldende prijs van het vliegticket door voordat u de definitieve boeking maakt.Hoe langer u wacht met boeken hoe groter de kans is dat er een toeslag voor het vliegticket is (die kan oplopen tot meer dan € 150 per persoon.
De reissom is verder gebaseerd op de prijzen zoals die bij ons bekend waren op 7 december 2022. Bij prijsverhogingen of wijziging van tarieven en (luchthaven)belastingen kunnen wij deze verhoging tot twee weken voor vertrek aan u doorrekenen.

Het is natuurlijk ook altijd mogelijk dat u zelf het vliegticket boekt en bij JAGOTRAVEL alleen het landarrangement.

In de reissom is inbegrepen :

·   de vliegreis Amsterdam-Vilnius, Vilnius-Tallinn en Helsinki-Amsterdam in 
     economy klasse inclusief  1 stuks ruimbagage van max. 20 kg (indien geboekt)
·    veerboot Tallinn – Helsinki
.    trein Helsinki-Vaasa
·    alle overnachtingen op een tweepersoonskamer met douche en toilet in
     **/***hotels
 inclusief ontbijt
·    alle transfers tussen behalve lokaal transport in Kaunas, Vilnius en Helsinki
      (transport naar de luchthaven is altijd inbegrepen)

·     boot/wandelexcursie op vrijdag in Vaasa
·     inschrijfgeld wandeltochten incl. herinnering
·     reisgids voor Kaunas/Tallin/Vilnius en Helsinki (1 per boeking)
in de reissom is niet inbegrepen :
·     overige maaltijden
·     lokaal transport
·     entreegelden musea etc.
.     verzekeringen
·     persoonlijke uitgaven
·     reisleiding (het betreft hier een individuele reis) 

Deelnemers uit België of het zuiden van Nederland kunnen voor dezelfde reissom ook vanaf de luchthaven Zaventem ver­trekken.

De archipel excursie op vrijdag is standaard bij de reissom van deze reis inbegrepen. Indien u deze niet mee wilt maken maakt u inplaats daarvan op vrijdag een normale wandeling over 21 kilometer. U krijgt dan een korting van EUR 25 op de reissom. Dit dient u dan wel uiterlijk 1 maand voor vertrek op te geven.

Wilt u een afwijkend arrangement, uw verblijf in Finland verlengen of juist alleen maar accommodatie tijdens de wandeldagen boeken ? Bij JAGOTRAVEL is (bijna) alles mogelijk. Neem met uw wensen contact op met JAGOTRAVEL en wij maken een reis op maat...

Zie ook onze
REISVOORWAARDEN 2023