HOME
OVER JAGOTRAVEL
WANDELKALENDER 2022
CAPDEPERA MALLORCA
CASTLEBAR IERLAND
KAUNAS LITOUWEN
KAUNAS+VAASA
VAASA FINLAND
ARENZANO ITALIË
MONTECATINI TOSCANE
MARBELLA SPANJE
KOREA-JAPAN-TAIWAN
JOGYAKARTA INDONESIË
ARLINGTON USA
SAN ANTONIO TEXAS
INSCHRIJVING
KORTINGEN
REISVOORWAARDEN
BROCHURE 2022
CONTACTGEGEVENS


Aantal bezoekers 2020


 JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN 

WALKING FESTIVAL LITOUWEN +

VAASSAN MARSSI VAASA
 (LITOUWEN + FINLAND)

5  T/M 15 AUGUSTUS 2022


DEZE REIS GAAT ZEKER DOOR.
ER ZIJN AL VOLDOENDE AANMELDINGEN. 
 
Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Kaunas wordt in augustus een tweedaags Walking Festival gehouden. Daar dit wandelevenement één week voor de Driedaagse Vaasan Marssi in Vaasa Finland gehouden wordt geeft dit een unieke mogelijkheid om twee totaal verschillende landen te bezoeken. Daarnaast brengen we tussen beide wandelevenementen door ook nog een bezoek aan de aantrekkelijke steden Tallinn, de hoofdstad van Estland en de Finse hoofdstad Helsinki.

De reis begint op vrijdagmorgen 5 augustus om 10.25 uur  als we met KLM of Air Baltic vanaf Amsterdam naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, vliegen.  Na aankomst in Vilnius gaan we direct door per (mini)bus naar Kaunas. In de late middag maken we een stadswandeling door Kaunas.
In Kaunas is de overnachting geboekt in ***hotel Ibis aan de rand van het centrum.  Er zijn hier één- of tweepersoons kamers met douche/toilet en tv en de overnachting is op basis van logies met ontbijt.
U kunt ook vanaf Eindhoven vertrekken met WizzAir en rechtstreeks naar Kaunas vliegen. Op de terugweg vliegt u vanaf Helsinki echter altijd naar Amsterdam terug.

Op zaterdag en zondag vindt het Lithuania Walking Festival plaats in Kaunas over afstanden van 10, 20, of 30 km. Naar de startplaats gaan we op zaterdag en zondag per minibus. Als u buiten de reguliere tijden van de minibus terug wilt kunt u dat op eigen gelegenheid en op eigen kosten (goedkoop) per openbaar vervoer of taxi doen.   Op maandagmorgen gaan we terug naar Vilnius waar we de middag ter vrije besteding hebben om deze fraaie Hanzestad met haar middeleeuwse centrum te verkennen.
Aan het einde van de middag vertrek naar de luchthaven voor de vlucht om 18.00 uur van Vilnius voor naar Tallinn, de hoofdstad van Estland.
In Tallinn slapen we in een goed **hotel vlakbij het centrum van de oude stad.

Op dinsdag maken we een dagvullende wandeling door deze prachtige oude stad om vervolgens aan het einde van de middag per veerboot naar Helsinki te gaan. In Helsinki slapen we in een goed en luxe hotel in het centrum vlakbij het treinstation.
In Helsinki op woensdag een dagvullende excursie te voet en met het openbaar vervoer door de fraaie binnenstad en naar de talloze musea in de stad.
Op donderdag reizen we vervolgens per trein (reisduur zo’ 5 uur) dwars door het uitgestrekte merengebied van centraal-Finland naar de aan de west­kust gelegen stad Vaasa.
In Vaasa is de overnachting in ***Sokos Royal Vaasa in het centrum van Vaasa.

Op vrijdag biedt de organisatie een boot/wandelexcursie aan naar een klein eiland in de archipel voor de kust. Er wordt een korte, maar behoorlijk zware wande­ling van 15 kilometer georgani­seerd. Deze wandeling geldt als de eerste wandeldag van de drie­daagse en is door deelne­mers van afgelopen jaren als ontzettend mooi en gevarieerd omschreven. Aan het einde van de wandeling wordt er een originele Finse vislunch geserveerd. Indien u deze niet mee wilt maken maakt u inplaats daarvan op vrijdag een normale wandeling over 21 kilometer. U krijgt dan een korting van EUR 25 op de reissom. Dit dient u dan wel uiterlijk 1 maand voor vertrek op te geven.

Zaterdag en zondag zijn de twee echte wandeldagen waarbij u dagelijks kunt kiezen uit afstanden van 10, 21 of 42 km. Voor het IML-stempel dient u echter minimaal 21 kilo­meter per dag te wandelen. (De excursiewandeling op de eerste dag is ook geldig voor het IML-stempel). Een IVV-stempel krijgt u  al vanaf 10 kilometer.

Op maandag gaan we per vliegtuig of trein terug naar Helsinki om vandaar per vliegtuig met KLM op een rechtstreekse vlucht terug te keren naar Am­sterdam waar we in de loop van de avond aanko­men.

Gezien alle onzekerheden betreffende het coronavirus is het begrijpelijk dat u twijfelt over nu al in te schrijven voor deze reis.
JAGOTRAVEL bied daarom verschillende opties aan voor deelname aan de wandelreizen in 2021.
U kunt sowieso inschrijven voor deze reis voor alleen het landarrangement. Indien u dat doet uiterlijk 3 maanden voor vertrek krijgt een korting op de reissom van €  25.  U kunt dit landarrangement tot 6 weken voor vertrek kosteloos annuleren. Indien de reis niet doorgaat vanwege negatief reisadvies of niet doorgaan van de wandeltocht krijgt u sowieso altijd uw geld terug.

Voor het vliegticket (dat apart aan u berekend zal worden) zijn er twee mogelijkheden.
1.
U kunt direct bij inschrijving het vliegticket bij KLM voor de laagste prijs boeken. Indien u niet wilt gaan kunt u de vlucht onbeperkt omboeken naar een toekomstige datum (dus ook naar 2022) en betaalt u alleen het eventuele prijsverschil met de nieuwe vlucht. Alleen als de vlucht door de vliegtuigmaatschappij geannuleerd wordt krijgt u de betaalde kosten van het vliegticket retour.

2.
Voor een meerprijs boekt u een annuleerbaar ticket waarbij u altijd het geld terug krijgt in het geval u de vlucht annuleert.

3.
U wacht met het vliegticket boeken tot 6 weken voor vertrek. Als u dan besluit om de boeking door te zetten boeken wij het vliegticket voor u maar kunt u niet zeker zijn van de laagste prijs en is ook de beschikbaarheid van deze vluchten niet gegarandeerd en moet u mogelijk op een afwijkende datum of een ander tijdstip vliegen. Ook hier geld weer dat dan de vlucht onbeperkt gewijzigd kan worden.

Alleen als de vlucht door de vliegtuigmaatschappij geannuleerd wordt krijgt u de betaalde kosten van het vliegticket retour.

Wilt u een afwijkend arrangement, uw verblijf in Finland verlengen of juist alleen maar accommodatie tijdens de wandeldagen in Kaunas of Vaasa boeken ? Bij JAGOTRAVEL is (bijna) alles mogelijk. Neem met uw wensen contact op met JAGOTRAVEL en wij maken een reis op maat...

De reis gaat door indien er minimaal 6 deelnemers zijn.Bij minder deelnemers kan de reis wel als individueel arrangement uitgevoerd worden, dwz. dat u deelneemt aan de groepsreizen naar Litouwen en Finland (die zeker doorgaan en altijd begeleid worden) maar dat u het gedeelte Tallinn en Helsinki op eigen gelegenheid doet. JAGOTRAVEL zorgt dan voor alle transfers, vliegtickets en hotelboekingen maar u reist op eigen gelegenheid, dus zonder begeleiding. U krijgt echter een uitgebreide beschrijving en reisgids voor Tallinn en Helsinki zodat u zich prima zult kunnen redden.U krijgt dan een reductie op de reissom van EUR 120 per persoon.

Voor meer informatie over de reis kunt u met ons kantoor contact opnemen.
Natuurlijk is het ook mogelijk om een reis naar alleen het Tweedaagse Walking Festival of Lithuania of alleen de Vaasan Marssi te boeken. Zie daarvoor de aparte reisbeschrijvingen voor deze reizen.
Wilt u op eigen gelegenheid naar Litouwen reizen maar wel het onderdak via JAGOTRAVEL laten regelen of juist langerblijven ?
Wilt u vanaf Brussel vertrekken ?
JAGOTRAVEL kan uw reis naar uw wens inrichten. Bij ons is (bijna) alles mogelijk.  Neem met kantoor contact op voor een offerte.

Voor meer informatie over de combinatiereis naar Finland en Litouwen zie de 
REISBESCHRIJVING LITOUWEN+FINLAND 2022
Voor meer informatie over alleen de reis naar Litouwen zie de 
REISBESCHRIJVING LITOUWEN 2022
Meer informatie over alleen de reis naar Finland vindt u in de
REISBESCHRIJVING FINLAND 2022
of vraag één van deze reisbeschrijvingen aan via tel. 06/28737174
of email  naar
info@jagotravel.nl
U kunt zich ook direct inschrijven via het 
AANMELDINGSFORMULIER 2022
of stuur een email met uw aanmeldingsgegevens naar 
info@jagotravel.nl

REISGEGEVENS

REISDATUM
vrijdag 5 t/m maandag 15 augustus 2022

REISSOM PER PERSOON
De reissom van deze reis is voor het landarrangement van Vilnius tot Helsinki (inclusief vlucht Vilnius-Tallinn) :
·    bij overnachting in **/***hotels in Vilnius, Kaunas,
                 Tallinn, Helsinki en Vaasa                            €  1048

     toeslag éénpersoonskamer hotel                              €    418
De prijs voor het omboekbare vliegticket met
KLM/ Air Baltic is                                                  va.   €    355
De prijs voor een annuleerbaar ticket bij Air Baltic is va. €    465

De prijs van de vliegtickets is met peildatum 7 februari 2022, hoe later u boekt hoe hoger deze prijs kan worden. Bij omboeken betaald u wel een eventueel prijsverschil.De kans is groot dat momenteel het vliegticket duurder is. Op het moment dat u nu boekt is dat een voorlopige boeking en krijgt u de definitieve prijs van het vliegticket door waarna u beslist over de definitieve deelname.

In de reissom is inbegrepen :

·   de vliegreis Amsterdam-Vilnius, Vilnius-Tallinn en
    Helsinki-Amsterdam in economy klasse inclusief
1 stuks ruim-
    bagage van max. 20 kg met wijzigbaar / annuleerbaar tarief
    (indien geboekt)

·   veerboot Tallinn – Helsinki
·   trein Helsinki-Vaasa
·   alle overnachtingen op een tweepersoonskamer met douche
    en toilet in **/***hotels
 inclusief ontbijt
·   alle transfers ter plaatse behalve lokaal transport in Kaunas
    en  Helsinki

·   boot/wandelexcursie op vrijdag in Vaasa
·   inschrijfgeld wandeltochten incl. herinnering
·   Nederlandstalige reisleiding

in de reissom is niet inbegrepen :

·   overige maaltijden
·   lokaal transport
toeristenbelasting Jurbarkas, ca. € 2 per persoon per dag
·   entreegelden musea
·   verzekeringen
·   persoonlijke uitgaven

Zie ook onze REISVOORWAARDEN 2022