HOME
OVER JAGOTRAVEL
WANDELKALENDER 2023
SAN ANTONIO TEXAS
CAPDEPERA MALLORCA
CASTLEBAR IERLAND
KAUNAS LITOUWEN
VAASA FINLAND
KAUNAS+VAASA LIT+FIN
ARENZANO ITALIË
MONTECATINI TOSCANE
MARBELLA SPANJE
KOREA-JAPAN-TAIWAN
JOGYAKARTA INDONESIË
ARLINGTON USA
INSCHRIJVING
KORTINGEN
REISVOORWAARDEN
BROCHURE 2023
CONTACTGEGEVENS


Aantal bezoekers 2020


 JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

TWODAY FRIENDSHIPWALK WONJU (KOREA)
DRIEDAAGSE HIGASHIMATUYAMA (JAPAN)
HAPPINESSMARCH TAIPEI (TAIWAN)

 

DIVERSE DATA TUSSEN

23 OKTOBER T/M 14 NOVEMBER 2023

 

KOREA....een onbekend land in het oosten.
JAPAN...het land van de rijzende zon.
TAIWAN....het land van de Chinese draak.
JAPAN, TAIWAN en KOREA...fascinerende landen in het oosten. Een fas­cinerende mengeling van Aziatische en Chinese cul­tuur. Tempels, rijstvel­den, boeddhisme en overbe­vol­king... Gastvrije landen met een schitterende natuur, exo­tisch eten en taalproble­men vormen de in­grediënten van een wan­del­avontuur in drie onbekende landen in het oos­ten....

Nu al voor het 32e jaar organiseert JAGOTRAVEL wandelreizen naar de Driedaagse van Japan in Higashimatsuya­ma met de mogelijk­heid om naast Japan een bezoek te brengen aan de Tweedaagse Happines­smarch van Taiwan in Tai­pei en/of de Tweedaagse Friends­hipwalk van Korea in Wonju.

U heeft bij JAGOTRAVEL de keuze uit vier verschillende reismogelijkheden :
·         Allereerst is er de basisreis naar alleen Japan. Bij deze korte reis bezoeken we alleen Japan. Naast deelname aan de driedaagse van Higashimatsuyama bezoeken we ook tal van bezienswaardigheden in Tokio en directe omgeving. U vliegt met een overstap in Hong Kong  met Cathay Pacific en Japan Airlines. Tegen een toeslag (ca. EUR 400) is ook een rechtstreekse vlucht met KLM mogelijk. Op de heenvlucht gaat geen reisleiding mee op het traject tot Tokio. Bij aankomst op Tokio wordt u door de reisleiding opgewacht.
·         Als tweede mogelijkheid is er de wandelreis naar Korea en Japan. U neemt dan deel aan de wandelmarsen in Korea en Japan. U vliegt met Emirates heen naar Seoul en terug vanaf Tokyo. Ook hier is tegen een toeslag (prijs op aanvraag) ook een rechtstreekse vlucht met KLM mogelijk. U neemt deel aan de tweedaagse van Wong-ju en vliegt vervolgens door met een lokale lowbudget airline van Seoul naar Tokio voor deelname aan de Driedaagse van Higashimatsuyama.
·         Als derde mogelijkheid is er de lange wandelreis naar Korea, Japan en Taiwan. U vliegt dan met Emirates via Dubai naar Korea en terug vanaf Taipei. Ook hier is tegen een toeslag (prijs op aanvraag) ook een rechtstreekse vlucht met KLM mogelijk. U neemt achtereenvolgens deel aan de wandelmarsen in Wong-ju, Higashumatsuyama en Taipei.
·         De laatste mogelijkheid is deelname aan de wandelevenementen in Japan en Taiwan. U vliegt dan met Emirates via Dubai heen naar Tokyo en terug vanaf Taipei. Ook hier is tegen een toeslag (prijs op aanvraag) ook een rechtstreekse vlucht met KLM mogelijk. U neemt deel aan de wandelevenementen in Higashimatsuyama en Taipei.
·         Een heel speciaal arrangement dit jaar is de mogelijkheid om deze drie wandelevenementen te combineren met de Heritagewalk in Jogyakarta. Zie voor meer mogelijkheden over de combinatie met Indonesië de aparte reisbeschrijving van       de Indonesiëreis.  Op aanvraag stuurt JAGOTRAVEL u een voorstel voor een combinatiereis naar deze vier wandelevenementen. 

De gecombineerde reis naar alle drie de wandelevenementen begint met de vlucht naar Korea. Vertrek is op dinsdag 24 oktober in de namiddag. Aankomst in Seoel is in de loop van woensdagmorgen.
Bij aankomst op de luchthaven van Seoel gaan we met een shuttlebus naar hotel Hamilton in het centrum van Seoul waar we in eerste instantie twee nachten blijven. Er worden in Seoel leuke wandelexcursies door de fascine­ren­de metro­pool Seoel gemaakt waarbij we oa. Pagoda Park en Namsan Park doorwandelen, een bezoek aan de paleizen van Toksugung en Kyongbokhung brengen en tenslotte de Royal Shrine Chong­nyo aandoen. Ook maken we een uitstap naar het openluchtmuseum van Seoel, waar we een goed beeld van de traditionele Koreaanse samenleving krijgen. 
Op vrijdag gaan we verder per eigen minibus (of bij weinig deelnemers per openbaar vervoer) naar Wonju, de plaats waar de Tweedaagse Friendshipwalk van Korea georganiseerd. Sinds 1998 is deze wandeltocht ook opgenomen in de Interna­tional- en Pan Pacific Marching League. Op weg naar Wonju bezoeken we de DMZ-zone waar de zwaar bewaakte grens met Noord-Korea is.
We overnachten hier in het toeristenhotel Interburgo op wandelafstand van de startplaats.
Er worden voor ons diverse festiviteiten en party’s rondom de wandeltocht georga­niseerd. Tijdens de tweedaagse kunt u kiezen uit afstanden van 10, of 20 kilometer per dag. Na afloop van de wandeldagen gaan we op zondagavond weer terug naar Seoel waar we opnieuw in hotel Hamilton overnachten.Op maandag hebben we nogmaals een hele dag de tijd om een bezoek aan Seoul te brengen.

Op dinsdag reizen we van Seoul naar Tokyo met een lokale lowbudget airline.Na aankomst in Tokio gaan we per bus rechtsreeks naar ons hotel in het centrum van Tokio. De deelnemers aan de korte reis komen vandaag ook aan met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam met KLM of Japan Airlines.
Het hotel Tokyo Sunshine Prince waar we in Tokyo overnachten is een uitstekend **-***­ster­ren­hotel met douche en toilet op de kamers. We verblijven hier op basis van logies en uitgebreid ontbijtbuffet in twee­per­soonskamers.
Vanuit ons hotel maken we een dagvullen­de excur­sie te voet, per metro en met de boot naar diverse be­zienswaardig­heden in Tokyo zoals het Imperial Palace, de Meijji-jinn schrijn, de Asakusa­tem­pel. Onderweg is er een welkomstlunch voor­zien.
Ook wordt er door de Japan Walking Association (JWA) op donderdag een stadswandeling door Tokyo georganiseerd.
Per open­baar vervoer gaan we vervolgens op zaterdag naar Higashimatsuyama. We verblijven in Higashi­mat­suyama in het beste hotel van Higashimatsuyama, het Shiunkakuhotel. Ook hier verblijven we op tweeper­soonskamers met douche en toilet op basis van overnachting met ontbijt. De eerste avond in Higashimatsuyama wordt er door het gemeen­tebestuur een "welcomeparty" voor de buitenlandse deelnemers georganiseerd waarvoor natuurlijk ook u een uitnodiging krijgt.
Van vrijdag t/m zondag wandelen we drie dagen lang temidden van meer dan 20.000 Japanners. Dagelijks kunt u kiezen uit afstanden van 10, 20, 30 of 40 kilo­meter. Om in aanmerking te komen voor het IML-stempel dient u echter minimaal 20 kilometer per dag te wandelen.
Op zondagavond keren we na de wandeldagen terug naar Tokyo voor een laatste bezoek aan Tokyo.
De laatste dag van het verblijf in Tokyo gebruiken we voor een bezoek aan de fraaie tempels van Kamakura waar we per trein heenreizen. Ook is het mogelijk een dagexcursie te maken naar Mount Fuji (tegen toeslag - ca. € 100 per persoon).

Op woensdagmorgen vertrekken we met een lokale lowbudgetmaatschappij naar de laatste IML-wandeltocht in Taiwan. Aankomst in Taiwan is in de loop van de middag. In Taipei overnachten we in het uitstekende hotel Leofoo op basis van tweepersoonskamer met douche en toilet. De eerste avond is er een welkomst­diner voorzien in een typisch Taiwanees restaurant.
In Taipei maken we een aantal excursies te voet naar een aantal tempel­com­plexen, het wereldberoemde National Museum en het beroemde Shan Kai Shek Memorial. Ook maken we een dagvullende excursie per trein en taxi naar de prachtige Taraokekloof aan de oostkust en het kustpark Helin. 
Tijdens de wandel­tochten wandelt u twee dagen lang 10, 20 of 30  kilometer door de theeplanta­ges en het nationaal park in de omge­ving van Taipei. Op vrijdag – en zondagavond bezoeken we de speciale Walkers- en Farewellparty, die speciaal voor alle buitenlandse deelnemers georganiseerd wordt.
Op maandagavond vertrekken we weer terug naar Nederland.

Tijdens de reis maken we met name in Japan zoveel mogelijk gebruik van het (vaak uiterst luxueuze) openbaar vervoer omdat u op deze manier meer van het land en haar bevolking ziet en het is bovendien vaak sneller is dan per touringcar waar u meer in de file staat dan rijdt.

De reis wordt begeleid door Bert Odekerken, die reeds tientallen malen aan deze wandeltocht(en) heeft deelgenomen. Hij is tijdens de reis uw gids en gastheer, maar natuurlijk kunt u ook altijd op eigen gelegenheid de stad ingaan of excursies maken.

Voor diegenen die deze reis aan een langer verblijf in Japan of elders in Azië willen koppelen zijn er volop mogelijkheden.
Wilt u bijvoorbeeld nog langer doorreizen in Japan, zelf uw vlucht regelen maar de inschrijving en accommodatie door ons laten verzorgen of juist alleen de vlucht willen boeken, met de Transsiberiëexpress willen reizen of wat dan ook, neem dan daarvoor met ons kan­toor contact op. Ook als u maar een deel van het excursieprogramma wilt meemaken (omdat u al vaker in Japan was bijvoorbeeld) kunt u bij ons terecht. Al uw wensen zijn bespreekbaar.
Het is voor deze reis ook mogelijk om vanaf Brussel-Zaventem te vertrekken.
Geeft u dat bij uw aanmelding direct aan. 

In 2023 is het ook mogelijk om deze Aziëreis te combineren met een bezoek aan de Jogyakarta Heritagewalk in Indonesië die een week na het wandelevenement in Taiwan plaatsvindt.
Indien u hiervoor interesse heeft zie dan de uitgebreide reisbeschrijving van deze reis en vraag een voorstel aan voor deze combinatiereis.

De verlenging van deze reis is dan van dinsdag 14 t/m woensdag 22 november. 

Wilt u meer informatie over de reizen willen hebben kunt u contact opne­men met de ons kantoor op tel. 06/28737174. De reisleiding is bereikbaar op telefoonnummer 0499/399486.

Voor meer informatie over de reis naar Korea/Japan/Taiwan zie
de REISBESCHRIJVING KOREA-JAPAN-TAIWAN 2023
Voor meer informatie over de reis naar alleen Indonesië zie de 
REISBESCHRIJVING INDONESIË 2023
of vraag deze aan op tel. 06/28737174
of email naar  ons op
 info@jagotravel.nl
U kunt uw aanmelding ook rechtstreeks aan ons opsturen per post of email via het 
AANMELDINGSFORMULIER KOREA-JAPAN-TAIWAN

 

 

REISGEGEVENS
REISDATUM  
Korea/Japan/Taiwan   dinsdag 24 oktober       t/m dinsdag 14 november 2023
Korea/Japan               maandag    30 oktober  t/m woensdag 8 november 2023
Japan                          dinsdag 24 oktober       t/m woensdag 8 november 2023
Japan/Taiwan              maandag    30 oktober  t/m dinsdag 14 november 2023


REISSOM PER PERSOON
Taiwan/Korea/Japan                 € 4190
Korea/Japan                             € 3695
Japan/Taiwan                            € 3430
Japan                                        € 2195
Éénpersoonskamertoeslag : 
   Japan, Korea en Taiwan  €  846
   Japan                            € 428    
   Korea en Japan              €  712
   Japan en Taiwan             €  672                           
Toeslag rechtstreekse vlucht(en) met KLM op aanvraag.
De reissom hier genoemd is op basis van het goedkoopste vliegticket (basisprijs Japan EUR 900 en voor de lange combinatiereis EUR 1175) beschikbaar op 30 januari 2023.
Hoe langer u wacht met boeken hoe groter de kans is dat er een toeslag voor het vliegticket is (die kan oplopen tot meer dan € 500 per persoon). 

 

In de reissom is inbegrepen :
• alle vluchten en transfers incl. 20 kg ruimbagage
• alle overnachtingen met ontbijt
• diverse maaltijden
• inschrijfgelden
 diverse excursies incl. transport

Niet in de reissom inbegrepen :
• overige maaltijden
• persoonlijke uitgaven en verzekeringen
• entreegelden
 lokaal transport buiten excursies


Zie ook onze  
REISVOORWAARDEN 2023